10/7/13

Interview


Well Kostas from Noizzzmaker blogspot sent us some really nice questions and we did together the following interview in Greek! These are his questions:



1.       Καταρχήν, μιας και μόλις γυρίσατε από το πρώτο σας ελληνικό tour, πείτε μου τα συναισθήματα σας για αυτό. Μακρηγορείστε όσο θέλετε, για τις σχέσεις σας με τους Backlash, ποια πόλη γουστάρατε πιο πολύ, τι προβλήματα παρουσιάστηκαν, αστεία περιστατικά, τα πάντα.

2.       Αν θυμάμαι καλά τον Απρίλιο είχατε παίξει και Αγγλία. Γενικά όταν επιστρέφετε μετά από τέτοιες εμπειρίες νιώθετε διαφορετικοί; Π.χ. υπάρχει βαρεμάρα, υπάρχει έμπνευση σε στυλ «πω πω, αυτή είναι η φάση μας» και να σου τα riff-άκια, τι ακριβώς; Με τις κοπελιές σας πώς το διαχειρίζεστε, δεν γκρινιάζουν;

3.       Μιας και το "Dirty Wombs/Guttersplit album είναι φρέσκο φρέσκο, θέλω να πούμε μερικά πράγματα για αυτό. Καταρχήν μου φανήκατε πολύ «θετικοί» στους στίχους σας, τι έπαιξε;

4.       Η πλευρά των Gutter πώς σας φάνηκε; Εγώ δεν τους είχα ξανακούσει κι έπαθα πλάκα.

5.       Ξέρω ότι είναι μεγάλο ζόρι για μία μπάντα να «βρει τον ήχο της», όπως λένε. Δηλαδή ρυθμίσεις στον ενισχυτή, πεταλάκια, ποιος ενισχυτής, ποια κιθάρα, ποιο κούρδισμα κλπ. κλπ. Εσείς πώς την παλέψατε με αυτό; Σαν διαδικασία το βρήκατε/βρίσκετε δημιουργικό ή απλά σαν μία σπαστική διαδικασία που απλά πρέπει να γίνει; Συνεχίζετε να ψάχνεστε σε αυτό ή πιστεύετε ότι έχετε κατασταλάξει κάπου; Π.χ. εμένα ο ήχος της πλευράς σας στο split μου φάνηκε ένα κλικ πιο αδύναμος σε σχέση με το "We riseEPας πούμε.

6.       Έχετε ένα κόλλημα με την Ιαπωνία. Αυτό ξεκίνησε με τη μουσική ή είχατε κάποια σχέση νωρίτερα; Π.χ. manga, αυτές οι τσόντες με τα κινούμενα σχέδια, οι περίεργες ταινίες με τα σπαθιά κλπ. Εγώ ξερνάω με όλα αυτά.

7.       Σχετικά με την ιαπωνική σκηνή τώρα. Έχετε ψαχτεί μόνο με japcore ή ακούτε κι άλλα πράγματα γενικά, π.χ. Ritual Carnage,Boris κλπ; Τι τόσο ξεχωριστό βρίσκετε ότι έχει το ιαπωνικό crust; Π.χ. εγώ δεν έχω ψαχτεί πολύ, λίγο Muga, λίγο Disclose κλπ. Θέλω να με πείσετε να ασχοληθώ, για αυτό ρωτάω! Επίσης αν δεν το έχετε δει ήδη, στο Projekt Fishtank έχει ένα γαμηστερό αφιέρωμα για την Ιαπωνία.

8.       Τραγουδάτε κατά βάση στα αγγλικά, και λιγότερα στα ελληνικά. Σας είναι πιο εύκολο να εκφράζεστε σε αυτήν τη γλώσσα; Π.χ. εγώ που μεγάλωσα με metal δεν μπορώ να με φανταστώ να γράφω στα ελληνικά, τα αγγλικά μου φαίνονται πιο εύκολα. Ή το κάνετε για να σας καταλαβαίνουν και οι  μη-Έλληνες;

9.       Το πρώτο σας EP κυκλοφόρησε σε κασέτα, ενώ οι υπόλοιπες δουλειές σας σε βινύλιο. CD θα δούμε ποτέ; Ποια η γνώμη σας γενικά για όλα αυτά τα format; Τις προάλλες διάβασα μία φράση του John Peel (R.I.P.) που μου άρεσε: «Somebody was trying to tell me that CDs are better than vinyl because they don't have any surface noise.I said, 'Listenmatelife has surface noise». Από την άλλη το βρίσκω και λίγο ψιλο-φετιχιστικό όλο αυτό. Π.χ. τις προάλλες συνειδητοποίησα ότι το ντεμπούτο των Sadhaka το έχω σε CD, το έχω και σε κασέτα, αλλά συνήθως το ακούω από το bandcamp τους, παράνοια, δηλαδή. Επίσης όλο αυτό το επιχείρημα ότι καταλαβαίνεις ένα δίσκο μόνο αν τον πάρεις σε φυσική μορφή κλπ. το θεωρώ μούφα, π.χ. το "Passion" των Catharsis μου άλλαξε τη ζωή ενώ το είχα κατεβάσει από Soulseek. Εσείς τι πιστεύετε για αυτό το καυτό θέμα;

10.   Πάμε και στο άλλο καυτό θέμα, D.I.Y., μαγαζιά, καταλήψεις κλπ. Εσείς έχετε επιλέξει να κινείστε σε αυτοοργανωμένους χώρους, γιατί το κάνατε αυτό;

11.   (Μία ερώτηση για τον Ντίνο). Πρόσφατα έβγαλες το πρώτο τεύχος του Winterview zine. Τι σε ώθησε σε αυτήν την κίνηση; Νιώθεις ότι σε τρώει ένα σαράκι κι αυτό φεύγει μόνο όταν τυπώνεις τις σκέψεις σου σε χαρτί; Γενικά ποια fanzines διαβάζεις/προτείνεις; Εγώ τα γουστάρω καταρχήν γιατί οι ερωτήσεις είναι το ίδιο ενδιαφέρουσες με τις απαντήσεις, κάτι που (συνήθως) δε συμβαίνει σταmainstream περιοδικά. Δηλαδή δεν υπάρχει ακριβώς αυτό το «ερώτηση-απάντηση», είναι πιο αμφίδρομος ο τρόπος.

12.   Για το τέλος, επειδή ξέρω ότι ακούτε πολύ μουσική, θέλω να μου προτείνετε από 5 κυκλοφορίες ο καθένας που πιστεύετε ότι θα κάνει καλύτερο άνθρωπο όποιον τις ακούσει. Παλιά, καινούρια,  punkmetal, οτιδήποτε.

13.   Επειδή ξέμεινα από έμπνευση και φαντασία (το παθαίνω συχνά, δυστυχώς), προσθέστε ό,τι θέλετε για το τέλος. Π.χ. κάτι που περιμένατε να σας ρωτήσω κι εγώ ο μαλάκας το ξέχασα, οτιδήποτε.


And HERE are the answers!

Thanx and Cheers Kostas!